“E-learning” – budućnost obrazovanja

“E-learning”-–-budućnost-obrazovanjaPristup edukativnim metodama koje se koriste decenijama pa i vekovima unazad razvijaju se nedovoljnim tempom da bi uspešno pratile napredak tehnologije i potrebe savremenih generacija. Jedan od najvećih iskoraka u promeni klasičnog obrazovnog procesa je upravo elektronsko učenje na daljinu tj. korišćenje Interneta za sticanje znanja, kako osnovnog obrazovanja kod novih generacija naviknutih na interaktivnost koju pružaju kompjuteri i mobilni smart uređaji, tako i kod onih koji su prepoznali prednosti ovakvog sistema za dalje usavršavanje.

Ova knjiga će vas kroz detaljan osvrt na različite tehnike učenja, razumevanje dečije radoznalosti, oblike percepcije i prisvajanja informacija uputiti u pedagoški i didaktički značaj savremene tehnologije i način funkcionisanja učenja na daljinu praveći paralelu između tradicionalnog pristupa nastavi i specifičnosti e-učenja. Daće vam pregled načina, modela i tehnika učenja, ali i temeljno od nastanka do danas ispratiti razvoj učenja na daljinu, prezentujući sve njegove aspekte.

LINK group, kao autor ove knjige, je želeo da podigne svest o neophodnosti promena, iskorišćenju svih prednosti koje nosi ovakav vid učenja, ali i da prenese svoje, sada već dugogodišnje iskustvo u oblasti obrazovanja na daljinu. Prepoznao je potrebu za izmenom obrazovanih metoda i konstantno unapređenje sistema rada u okviru obrazovnih instuticija. Kompanija LINK group predstavlja lidera u ovom delu Evrope u razvoju softvera za učenje na daljinu putem Interneta – Distance Learning System i pionira u svetu u razvoju adaptivnih sistema za učenje na daljinu.

Jedna od najznačajnijih karakteristika online okruženja je relativizacija kategorija vremena i prostora u kontekstu interakcije koja prati obrazovni proces, a u kome su u potpunosti eliminisana tradicionalna prostorno-vremenska ograničenja.

Čitajući ovu knjigu na sistematizovan način otkrićete ostale važne karakteristike online učenja i saznati:

  • Kako učimo i podučavamo? – o učenju, radosti otkrivanja, deci i radoznalosti.
  • Koje su barijere u učenju na internacionalnom nivou i kako ih prevazići.
  • O razvoju obrazovne tehnologije, koristi od tehnologije u klasičnoj učionici.
  • Kako na učenje utiče razdvojenost učenika i nastavnika.
  • Kako prepoznati kvalitetan koncept nastave – kako znam da sam kupio mućak?
  • Pedagoška primena interneta – virtuelna kreda i sajber tabla ili nešto drugo?
  • Koliki i kakav je značaj interaktivnosti, fleksibilnosti i kolaboracije u obrazovanju?
  • Vodič kroz tehnologiju u e-obrazovanju.
  • O problemima i kontraverzama u vezi provere znanja u online okruženju.
  • Kako eliminisati rizik od prevare i prepoznati fabriku diploma?
  • O pravnim i etičkim aspektima učenja na daljinu ali i trendovima u oblasti standardizacije.

Sveobuhvatna knjiga “e-učenje” će vam odgovoriti na ova pitanja, ali i ponuditi odgovore koje, možda, u njoj niste očekivali. Iako je teško opisati sve prednosti učenja na daljinu nekome ko se nije susreo sa istim, osetio fleksibilnost, interakciju i kvalitet stečenog znanja na ovaj način, ova knjiga će vam pružiti mogućnost da doživite kompletno “iskustvo” učenja na daljinu preko Interneta.

Preuzmite besplatan primerak!

EnglishSerbian