Knjiga: Kako do posla u 21. veku? + 444 saveta za uspešnu karijeru

Na osnovu dugogodišnjeg iskustva, prikupljenog tokom 20 godina rada u oblasti edukacije, biznisa i menadžmenta i vođenja jedne od najvećih internacionalnih kompanija, LINK group, u saradnji sa online strategom i blogerom, Draganom Varagićem, nastala je knjiga „Kako do posla u 21. veku? + 444 saveta za uspešnu karijeru”.

Knjiga_Kako_do_poslaKnjiga sadrži odgovore na pitanja kako da poboljšate svoje poslovne mogućnosti na tržištu, i kako da volite ono što radite, a da pritom budete i dobro plaćeni za to. Pronaći ćete i brojne savete o načinima borbe sa gorućim problemima oko traženja posla i u vezi sa nezaposlenošću uopšte, kao jednoj od glavnih tema današnjice. Takođe, jedna od oblasti o kojoj se u knjizi raspravlja, tiče se situacije u kojoj, sa jedne strane postoji veliki broj osoba bez posla, a sa druge strane, konstantan problem kompanija da dođu do kvalitetnih kadrova.

Ukoliko ste trenutno bez posla, ili ste nezadovoljni svojim sadašnjim radnim mestom, čitanje redova ove knjige daće vam jasne smernice o tome kako da započnete svoj biznis. Steći ćete uvid u greške koje ste, možda, pravili u svojoj karijeri, pronaći ćete načine da ih izbegnete u budućnosti, i shvatićete kako da naplatite svoj talenat i znanje.

Koje su osnovne teme knjige

Knjiga je podeljena na dva dela, a u prvom delu se posebno izdvajaju četiri teme.

Prva tema daje odgovore na pitanja koliko ste pripremljeni za današnje tržište i koliko se istinski trudite da uradite nešto po tom pitanju, da li ste od onih koji, iako nezadovoljni situacijom, ostaju da sede u svojoj zoni komfora ili pripadate ljudima koji se aktiviraju u želji da nešto promene.

Druga tematika knjige odnosi se na načine usvajanja i unapređenja ličnih i profesionalnih veština za dolazak do posla putem različitih formalnih i neformalnih sistema edukacije.

Treći deo tematike donosi savete o tome kako da razmišljate kao preduzetnik, ali i predloge o različitim tipovima osnovne i dodatne zarade korišćenjem interneta.

Na kraju, četvrta tema govori o tome šta bi sve država trebalo da uradi da bi se realno povećao broj zaposlenih, i šta nas sve čeka na tržištu poslova i penzija posle 2020. godine.

Prva polovina knjige, koja se bavi problemom kako doći do posla, dobar je uvod za drugu polovinu, u kojoj se kroz kratke i jasne savete govori o tome šta je tačno potrebno za poslovni uspeh u vremenima koja dolaze.

444 saveta pomoću kojih ćete unaprediti svoju poslovnu karijeru, daju odgovore na  nekoliko važnih pitanja:

  • Šta je potrebno da znate i usvojite za uspešan početak svoje karijere?
  • Kako da uspostavite i izgradite sopstvenu filozofiju uspeha u poslu?
  • Kako da usvojite preduzetničku svest za uspeh u menadžerskom ili drugom poslu?
  • Koji su to dodatni, „tajni” začini koji donose uspeh u poslu?

Šta ćete saznati u knjizi

Kako do posla – saznaćete koji su to poslovi trenutno najtraženiji i zašto će biti još više traženi u budućnosti, jer nikad nije kasno da se usavršite i steknete znanja i veštine za najprofitabilnije poslove.

Kako da razvijete profesionalne veštine – smisao knjige je da vas podstakne da već danas počnete da unapređujete svoje profesionalne i lične veštine. Pristup samoj edukaciji i percepciji se promenio, pa saznajte koje to veštine mogu da vas poslovno unaprede.

Koje su škole za poslove budućnosti – da li studirate da biste naučili sve što će vam trebati u poslu, ili da što pre dobijete diplomu? Ako želite edukaciju radi budućeg posla, procenite koliko veština i znanja već sad posedujete, a koliko vam je potrebno dodatno usavršavanje.

Šta je preduzetnička svest i finansijska pismenost – da li ste perspektivni, i da li želite da pokrenete sopstveni biznis? Da li znate pametno da trošite novac?

Koji su načini dobre zarade putem interneta – saznajte savete o tome kako da na najjednostavniji način ostvarite zaradu preko interneta i kako da dođete do freelance angažmana. Ako već imate ideju za neki posao ili projekat, saznajte gde da nađete i sredstva da ga realizujete.

Kratki saveti za dugu karijeru – saveti koje ćete ovde dobiti, važe za svaku profesiju i bilo koju oblast. Sagledajte stvari iz drugog ugla i pripremite se za nove mogućnosti.

Kome je knjiga namenjena

Knjiga je namenjena svima onima koji žele da reše neki problem u vezi sa poslom, bez obzira da li su nezadovoljni svojim trenutnim radnim mestom ili ga uopšte nemaju. Ukoliko nemate stalan posao, ili želite da radite u inostranim kompanijama, ukoliko vas više zanima da radite od kuće, ili pak pokrenete svoj biznis, onda ovu knjigu možete da koristite kao poslovni priručnik, i da u njoj nađete odgovore kako da to i ostvarite.

Knjigu možete naručiti na stranici doposla.com.

EnglishSerbian