Prva obrazovna televizija u regionu

Razvoj tehnologije stalno nudi nove načine za unapređenje procesa učenja. Dok je pre bio uobičajen komentar da roditelji žele da njihova deca gledaju što manje TV, sada se situacija bitno menja. Brojni edukativni kanali na internetu sada omogućavaju da se obrazovni sadržaji predstave na zanimljiviji način, kao i da se skrene pažnja na važne izvore informacija, kao i na kvalitetan kulturno-umetnički program. Ovo je idealan način za širenje ideje doživotnog učenja. Edukativni kanali nude mogućnost brisanja granice između formalnog i neformalnog obrazovanja prilagođavajući se potrebama novih generacija i potrebama savremenog čoveka.

Prva-obrazovna-televizija-u-regionuEdukativni kanali omogućavaju prikaz važnih predavanja, intervjua sa istaknutim ličnostima koje treba imati u vidu kao uzor, prikaz primera dobre prakse, što je od izuzetnog značaja za unapređenje kvaliteta obrazovanja. Primeri škola i nastavnika koji se izdvajaju svojim postignućima ima ulogu i da podstaknu usavršavanje nastavnog kadra, što je od velike važnosti za razvoj obrazovanja danas. Na edukativne kanale treba gledati i kao na prostor gde mladi mogu da predstave svoja postignuća široj publici, što ima izuzetno motivišuće dejstvo. Takođe je moguće i podstaknuti gledaoce na učešće, što je veoma važno u ostvarenju ideje aktivnog učenja. Ostavljanje komentara i sugestija je veoma važno kako bi komunikacija bila dvosmerna, a proces učenja interaktivan. Ovo je razlog zašto TV nije zaživeo kao dobar obrazovni instrument, ali internet televizija i edukativni kanali mogu da prevaziđu ovaj nedostatak. Razvoj tehnologija sada omogućava i bolje planiranje aktivnosti i upravljanje vremenom, jer je olakšana i mogućnost snimanja i pregleda omiljenih emisija.

Korišćenje video snimaka sa YouTube u nastavi postaje već standardan način za osavremenjavanje nastavnog procesa. Tu je i TED koji nudi veliki broj obrazovnih sadržaja koji se mogu koristiti u nastavi, a od skoro ovim imenima se pridružio i LINKeduTV, prva obrazovna televizija u regionu. Sajt sa svojom programskom šemom koji ima cilj da ideju doživotnog učenja približi svima na najsavremeniji način. LINKeduTV vam čini dostupnim brojna predavanja i intervjue sa stručnjacima iz oblasti marketinga, IT-ja, ekonomije, menadžmenta, kulture i dizajn. Ideja je da putem LINKeduTV-a bude podržan i razvoj kvaliteta obrazovanja predstavljanjem škola i nastavnika koji trebaju da budu svima uzor svojom preduzimljivošću. Isti pristup će se negovati i prema učenicima i mladima. LINKeduTV će biti i njihov prostor da steknu, ali i da prikažu svoja znanja i umeća.

Iskoristite svoju šansu, učite i budite učitelj. Znanje je nikad dostupnije, a njegovo sticanje nikad lakše i zanimljivije. Aktuelne vesti, najnovija dostignuća iz sveta nauke, intervjui sa uvaženim stručnjacima i predavanja o najaktuelnijim temama, su vam sada dostupna putem samo jednog klika. Upoznajte se sa kvalitetnim obrazovnim programom, koji ne krade vaše vreme, već vas čini bogatijim. Pruža vam vrednost koju vam niko ne može oduzeti, pruža vam znanje!

EnglishSerbian