Uspeh za ponos – diplomirali prvi maturanti ITHS-a

Prva generacija maturanata ITHS-a uspešno je završila svoje školovanje i pokazala da je spremna za nove poduhvate i uspešnu IT karijeru. Tim povodom organizovana je svečana dodela diploma za generaciju koja je 2011/2012. upisana u Srednju školu za informacione tehnologije – ITHS. Velika je čast što većina njih nastavlja školovanje na Visokoj školi strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS.

Svim učenicima, njihovim roditeljima i svim gostima, obratio se Valentin Kuleto, predsednik kompanije LINK group, koji je rekao da je to istorijski trenutak.

USPEH-ZA-PONOS-1„Istoriju stvaraju oni koji prvi put urade velika dela. Veliko delo je poverenje koje ste nam dali kao prva generacija učenika ITHS-a, da pokrenemo školu novog vremena. Hvala vam što ste omogućili da moji snovi, snovi mojih saradnika i vizija jedne drugačije i bolje škole postanu stvarnost”, istakao je dr Kuleto.

“Na put osnivanja ovog najvećeg obrazovnog IT sistema krenuli smo pre 17 godina. Verovali smo od samog početka da radimo veliku stvar. Posle skoro dve decenije potpune posvećenosti, truda i rada svi zajedno imamo priliku da slavimo ovaj veliki dan, dan kada naša deca ulaze u svet profesionalaca”, rekao je on.

Naši učenici imaju sigurnu IT budućnost

Učenici ITHS-a, u togama i kapama, dobili su diplome. Uspešno su završili svoje srednjoškolsko obrazovanje, sigurni da su uradili najbolju stvar u svom životu. Najbolji od njih dobili su specijalne nagrade za posebne oblasti u kojima su se istakli. Od sedmoro učenika koji su nosioci Vukove diplome, za Đaka generacije izabran je Luka Kozoder, koji ima najistaknutije rezultate.

Uspeh_za_ponos„Gledam sva ova poznata lica i shvatam da sam našao ovu školu kao svoju drugu porodicu. Priznajem, mislio sam da će profesori biti prava gnjavaža: profesori k’o profesori. Sada osećam da dugujem izvinjenje zbog svojih predrasuda i zaista imam potrebu da im se u ime cele generacije zahvalim”, kazao je Luka.

“Hvala vam dragi profesori na znanju koje ste nam pružili, a još više na tome što ste opipavali naš puls, bili veoma dobri u tome i što ste uspevali da nas usmerite na pravi put”, zaključio je.

Maturanti su za ove četiri godine pokazali koliko su naučili, koliko su uspeha postigli, kakvi su ljudi postali. Pokazali su izvrsne rezultate, a direktor ITHS-a Dragan Živković je veoma ponosan na svoje učenike.

„Želim da se zahvalim i čestitam svim učenicima, kao i da zamolim da na dodeli diploma zahvale svojim roditeljima, koji su u našoj školi prepoznali kvalitet i koji su im omogućili da se školuju kod nas”, rekao je Živković.

Nakon svečane dodele, maturanti su bacili u vis svoje kape, dok je u isto vreme počeo spektakularni vatromet, koji je zaokružio priču uspešnog četvorogodišnjeg školovanja naše prve generacije učenika.

Čestitam im na svim uspesima i siguran sam da još veći tek predstoje.

EnglishSerbian