Sajt www.mala-matura.com priprema učenike besplatno za upis u srednju školu

Sajt-www.mala-matura.comTestovi iz srpskog jezika i matematike će ove godine sadržati čak 75 odsto potpuno nepoznatih zadataka, dok će 25 odsto zadataka biti slično onima iz ovogodišnje zbirke za polaganje završnog ispita.

Imajući u vidu sve teže gradivo koje čeka osmake, javila se potreba za kreiranjem bržih i efikasnijih metoda za učenja. Kao produkt ovoga, nastao je projekat www.mala-matura.com, koji omogućava učenicima da besplatno, kroz platformu za učenje na daljinu putem interneta, na lak i zanimljiv način, od kuće pristupaju kursevima i na taj način se pripremaju  za završni ispit. Ovaj projekat visokokvalitetne pripremne nastave osmišljen je i realizovan od strane Srednje škole za informacione tehnologije (ITHS), uz podršku kompanije LINK group, u pogledu softvera, servera, know-how i tehničke podrške.

Jednom kada se učenik registruje na sajt www.mala-matura.com, dobija šansu da besplatno pristupa kursevima iz srpskog jezika i matematike, kao i kursu efikasnog učenja, koji će mu biti dostupan ukoliko želi da ubrza i poboljša veštine usvajanja znanja, uči virtuelno putem obrazovnih emisija u obliku video lekcija i rešava testove posle svake naučene oblasti.

Fonetika, pravopis, morfologija, sintaksa, leksikologija, književna dela i pisci, oblasti su kojima se sa lakoćom, na sajtu www.mala-matura.com, može pristupiti, obnoviti ili naučiti ovo gradivo kroz kurseve.

Zbirku zadataka iz matematike moći ćete da odložite na policu. Oblasti kao što su operacije sa brojevima, algebra i funkcije, geometrija, merne jedinice, moći ćete putem sajta da pregledate bezbroj puta, u vreme kada želite i sa svakog mesta gde vam je dostupan internet. Kada učenik prođe sve kurseve moći će svoje znanje da proveri putem simulacije završnog ispita, koji sadrži zvanične zadatke, obezbeđene od strane Ministarstva prosvete.

Ukoliko su učenici u bilo kom trenutku u nedoumici, moći će da postave pitanje profesorima sa ITHS-a, na sajtu www.mala-matura.com. U najkraćem roku, na Fejsbuk stranici projekta, učenici će dobiti odgovore na sva postavljena pitanja i pomoć pri rešavanju zadataka.

Ovogodišnji završni ispit traje dva dana, u jednom danu se polaže jedan predmet, a svaki test traje po 120 minuta. Oba testa nose po 20 poena, a preostali poeni zavise od uspeha u šestom, sedmom i osmom razredu. Maksimalni broj poena koje se može osvojiti na završnom ispitu je 100.

EnglishSerbian