Trendovi na tržištu IT poslova

By Admin
In Business
Apr 11th, 2012
0 Comments
1757 Views

Globalna recesija ne pogađa podjednako sve sektore poslovanja. Dok industrija i privreda imaju značajnih problema da održe nivo prihodovanja u pozitivnom bilansu, IT sektor je uvek među prvima koji beleži znake oporavka.

Vrlo dinamično i živo tržište poslova u oblasti programiranja iz meseca u mesec beleži interesantne trendove. Objektno C programiranje je u stalnom usponu i po analizi sajta jobstractor.com već zauzima visoko treće mesto iza neprikosnovenih PHP-a i Jave. iOS programiranje snažno grabi ka tituli najprofitabilnije profesionalne orijentacije posebno ako se analiira udeo Apple proizvoda na tržištu mobilnih i tablet uređaja.


izvor: jobstractor.com

Kada je reč o PHP-u može se slobdno reći da je to i dalje najperspektivniji programski jezik. Ponuda poslova obuhvata segment od Junior pa sve do Advanced, Senior Zend sertifikovanih programera. Primetno je izuzetno visoko pozicioniranje Java Android programiranja koje već sad drži 5. mesto ponude poslova.

Diferencijacija zanimanja na tržištu IT poslova nikada nije bila izraženija. Programski jezici su jasno isprofilisali potrebe poslodavaca i stoga je nužno pratiti trendove i mudro odlučiti koji programski jezik odabrati.
Jedno je sigurno – programiranje predstavlja jedan od najperspektivnijih poziva današnjice.

Leave a Reply