Learning Solutions konferencija o učenju na daljinu

Već nekoliko godina unazad najintezivije inovacije u edukaciji se dešavaju upravo u oblsti učenja na daljinu. Tehnološki razvoj, dostupnost naprednih softverskih rešenja, unapređenje online platformi i pre svega podrška u vidu kvalitetnog hardvera donela su evolucijski skok kada je sistem obrazovanja u pitanju.

Learning Solutions konferencija koja se ove godine održala u Orlandu, na Floridi sa ciljem identifikacije, primene i upravljanja dokazanim tehnologijama kao i usklađivanju tradicionalnih modela učenja sa modernim tendencijama i trendovima pre svega je bila okrenuta online vidu edukacije. Okupilo se preko 1300 stručnjaka koji su u dva dana trajanja konferencije prisustvovali na preko 100 predavanja, radionica i seminara.

Izdvojile su se teme poput: “Hybrid learning solutions for organizations”, “On track to organized workflow”, “Enterprize security for mobile learning”, “Avoiding the information overload trap: creating” i “The future of learning data”.

Posebno su značajne bile prezentacije gotovih rešenja  i čini se da je akcenat najzad stavljen na cloud rešenja, mobilne platforme, web alate i servise. Između ostalih svoja rešenja su predstavili Adobe, Smart Builder, Yukon learning, Custom guide online learning.

Zadovoljstvo je posmatrati trendove i biti deo ovako žive oblasti edukacije. To je ujedno i prilika za ocenu kvaliteta i tržišne konkurentnosti naše Distance Learning platforme za online edukaciju. Za sve detalje, liste učesnika i predavača, kao i najinteresantnije izvode sa ovogodišnje konferencije posetite sajt Learning Solutions konferencije.

EnglishSerbian